Lemmikit [suomi] / Pets [englanti] / Animaux [ranska] / Animales domésticos [espanja]

 

Eli Mascaran pyynnöstä aihe on.....

*Rumpupärinää*

Lemmikit!

*^*^*^*^*

Minulla on lemmikki, Lily joka on talvikko kääpiöhamsteri ja Paukku joka on norjanharmaahirvikoira! ♥ 

Lily oikeastaan täyttää vuoden keskiviikkona joten eikun bilettämään.

*^*^*^*^*

Mutta nyt aletaan puhua vakavasti, anteeksi, olen hullulla päällä. 

Eli jos haluat lemmikin oli sitten marsu, hamsu, kissa, koira tai kala valmistaudu sen hoitoon ja näihin sääntöihin:

1. Älä hanki eläintä jos et ole valmis siihen.

2. Älä jätä lemmikkejä heitteile! He ovat viattomia ja ne eivät pärjää yksin. 

3.  Eläimet tarvitsevat jatkuvaa hoitoa! Jos sinulla ei ole aikaa, älä hanki eläintä vaikka ne on niin söpöjä ♥ Ja älä käytä sitä tekniikkaa että laitat lemmikkisi sisaruksesi/vanhempiesi hoitoon! 

4. Se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön! 

Eli sääntö neljä on aika tärkeä, niinkuin muutkin. Eli nelosessa tarkoitan sitä että ole valmistautunut siihen että lemmikkisi kuolee. (Kuulostipa julmalta) Kun pidät niistä hyvää huolta, lisä vuosia saattaa putkahtaa lemmikkisi elämään.

*^*^*^*^*

Eli Mascaralla oli kysymys:

"Voitko seuraavaksi tehdä lemmikeistä? Mä tahtoisin mun tyttökissalle pentuja, mutta mä en oo varma, olisko hyvä idea ottaa poikakissaa. Ei oo pakko tehdä kissa-aiheista. Kuitenkin yleisesti ottaen kaikkia lemmikkejä."

En ole mikään kissa-ekspertti mutta, mieti sitä jos otat poikakissan ja ne saavat aivan suloisia pikku-kissoja, niin saattaa tapahtua usein. Eli mieti kahdesti sitä kannattaako yhden pentueen jälkeen leikkauttaa poikakissa? Koska kohta talon on täynnä kissanpentuja ja lisää tulossa. Joten mieti sitä. Ja jos hankit poikakissan, muista noudattaa ns. 'kultaisia' eli liloja sääntöjä!

*^*^*^*^*

Mutta nyt halauan kertoa omista lemmikeistäni. Ennen meillä (äidilläni, minulla ja veljilläni [ja isälläni ennekuin hän kuoli 2002]) oli koira nimeltä Jaro. Jaro oli beagle ja aivan ihana! Se oli niin lutuinen ja ystävällinen. Ainakun söimme, Jaro istui keittiön oviaukon takana katsomassa. Jaro kuoli pari vuotta sitten ollessaan 15-vuotias, eli aikas vanha. 

Sitten Lilyyn, talvikko kääpiöhamsteriin. Ja Lily, on siis hankittu viime syksynä. Lily on valkea ja sillä on harmaata selässä. Lily on hulluna kuorittuihin auringonkukkasiemeniin! 

Ja Paukku. Paukku on aivan ihana myös. Keksin Paukulle jopa räppäri-nimen! Bow-Dog. Aikas söpö. Ja dorka! Mutta Paukku on aivan suloinen! 

*^*^*^*

Joten, on kysymysten aika! 

Kertokaa onko teillä lemmikkejä, haluatteko lemmikkejä jne! Ja jos on kysyttävää aiheesta, kysykää!

Ja jos haluatte jonkun aiheen josta kirjoittaisin, ehdottakaa!


- Olive ♥